alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro - Ciucaş X4... împreună scriem povestea

alergaceala.ro
alergaceala.ro
următoarele evenimente 🏃 personale confirmate: alergaceala.roalergaceala.ro

2019.10.19 🏃alergaceala.ro  Cappadocia Ultra / CMT 63K2030+alergaceala.ro
2019.10.26 🏃alergaceala.ro  VIN' la Alergat / 12K Demisec
2019.11.03 🏃alergaceala.ro  Istanbul Marathon / 15K200+
2019.11.10 🏃alergaceala.ro  Athens Authentic Marathon / 42K300+
2019.11.17 🏃alergaceala.ro  adidas CityRun FulHam / 10K
2020.08.27 🏃alergaceala.ro  UTMB Orsières/Chamonix / OCC 56K3500+
alergaceala.ro
experiența personală ca 🏃 pace(make)r:
alergaceala.ro
2016 🏃alergaceala.ro  1h50/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2016 🏃alergaceala.ro  4h15/42K / Bucharest International Marathon
2017 🏃alergaceala.ro  2h00/21K / Mezza Maratona di Treviso, Italia
2017 🏃alergaceala.ro  1h45/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2017 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / Brasov International Marathon
2017 🏃alergaceala.ro  1h45/21K / Bucharest International Marathon
2017 🏃alergaceala.ro  4h00/42K / Maratona di Venezia, Italia
2018 🏃alergaceala.ro  4h00/42K / Gran Canaria Maraton, Spania
2018 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2018 🏃alergaceala.ro  3h45/42K / Bucharest International Marathon
2018 🏃alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon Cluj
2019 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2019 🏃alergaceala.ro  3h45/42K / Chisinau International Marathon
2019 🏃alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon Cluj
2019 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / Bucharest International Marathon alergaceala.ro
alergaceala.ro
recorduri 🏃 personale oficiale:
alergaceala.ro
alergaceala.ro5K / 2018.07.08 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro20'34"/ Betano 5K Night Run
10K / 2019.04.07 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro41'45"/ Uniqa 10K Bucharest
21K / 2018.05.20 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro1h30'38"/ Semimaratonul Târgoviște
21K / 2019.03.17 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro1h35'37"/ Athens Half-Marathon
42K / 2017.12.01 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro 3h35'00"/ Maratonul 1 Decembrie
42K / 2018.11.10 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro 3h37'11"/ Istanbul 40th Marathon

Alergaceala APK Download
alergaceala.ro

susţinut în 🏃 pași de alergare:

BodyShape Transformation Gym adidas Runners Bucharest Kalenji ...by Decathlon
RoHost ...servicii de găzduire și domenii web EuroStarGaz Silvian Nectar BIO-TECH

monitorizat prin GPS în 🏃 pași de alergare:

Ionut Petcu - alerg cu Garmin VivoActive HR

citesc și recomand:

Cabral Ibaka - cabral.ro - Zâmbește, lume! ;) Zâmbet şi Sănătate Andreea Pavel - Sports, health, lifestyle Adrenallina.ro FishEye Studio - Grafica, web design si fotografie

statistici personale în 🏃 pași de alergare:

rezultate Ionut Petcu - profil ITRA Ionut Petcu ...profil Strava Ionut Petcu ...profil Garmin Ionut Petcu ...profil Runtastic Ionut Petcu ...profil Endomondo Ionut Petcu ...profil Runkeeper Ionut Petcu - profil rezultate 42km.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
Translate
alergaceala.ro

Ciucaş X4... împreună scriem povestea

alergaceala.ro

07.09.2019
Se spune că fiecare are un loc special... un loc unde mereu revii cu drag... un loc care aduce oameni, leagă prietenii... un loc pe care îl laşi în urmă cu greu doar pentru a reveni cu nerăbdare data viitoare. Ciucaş X3 este parte din mine, mai presus de frumusețea naturii, este locul unde cu drag revin, unde retrăiesc amintiri și unde întotdeauna descopăr ceva nou.

Parte din joc, voluntar, alergăcios. Pentru mine, pentru noi, rămâne prima experienţă confirmată în noul an, acel week-end fain, unde ne bucurăm de Ciucaş. Eu, sunt norocos... pot admira în paşi de fugă traseele vechi şi noi, natura, magia peisajelor, cărările întortocheate, verdele crud, florile colorate, chiar şi norii din zare, mereu acolo când ne revedem de fiecare dată pe vârfuri, aproape de cer.

alergaceala.ro

Nu, nu arunca cu pietre. Știu, că e X3. Dar azi, X4 reprezintă personal prezentul. Poate chiar cele patru probe competiţionale de la ediţia aniversară, a zecea, ce tocmai s-a încheiat. Sau poate, patru... experienţele de voluntariat Ciucaş X3, mereu surprinzătoare. Energia voluntarilor e unică şi sunt onorat că pot fi acolo, parte din echipă. E deja tradiție, cu zâmbete, cu voioșie și sănătate.

Ideea de a mă implica uneori prin voluntariat a apărut în 2015, înainte de Ciucaş. Prima experienţă a fost detaliată acum ceva vreme şi o poţi (re)citi aici. Oportunitatea de a fi parte din povestea Ciucaş X3 a venit chiar întâmplător. Auzisem numa' vorbe bune despre acest eveniment şi am decis, alături de Luiza, să ne alăturăm acum trei ani, cu pași timizi, în activitățile de organizare.

alergaceala.ro

Acțiunea se întindea pe o durată de trei zile, iar asta ne-a dus cu gândul la o mini tabără, experimentată tot pe la munte, prin alte părţi, în vacanţele anilor de facultate. Mai presus de unele avantaje ce vin la pachet cu participarea ca voluntar la acest eveniment, recunosc, am ocazia să mă deconectez şi să donez din energia mea. Mai ales atunci când uneori e binevenită o mică pauză competiţională.

Tu, poate ca alergător, ai vizitat Ciucaş X3 doar pentru a-ţi duce încă o dată bătăliile personale, pe potecile marcate pentru un loc în statistici. Dar... în spate, este implicare cu multe ore dedicate. De la primele linii schiţate pe hârtie, la primele solicitări aprobate. De la primele poteci ecologizate şi marcate, la primii veniţi, nerăbdători să îşi ridice kiturile personalizate de participare.

alergaceala.ro

De la primele schele şi panouri montate la start, la mesele pline de bunătăţi ce te aşteaptă la punctele de alimentare pe trasee. Sau cele de după ce ai trecut victorios linia de finiş. De la primul start al curajoşilor de la ultra, la ultimul pici ajuns la finişul al prichindeilor. Sau premierea celor de pe podium. Este muncă depusă voluntar, chiar cu zile, săptămâni sau chiar luni înainte.

Nu, nu contest. Asta se întâmplă la mai toate evenimentele, fie ele sportive sau nu. Dar... la Ciucaş X3 încercăm să dăm mai departe zâmbete, experienţe, pasiune... ceea ce ne face imediat nostalgici şi ne dorim să revenim. Şi, ne punem pe lista de aşteptare pentru la anu'. E greu să renunț la alergare pentru a face voluntariat. Dar, uneori, am ocazia de a le avea înaintea pașilor pe ambele.

alergaceala.ro

Pot experimenta totul în ambele tabere, alergăcios şi voluntar. Iar perspectiva participării la un astfel de eveniment e alta, crede-mă. Astfel că, la prima ediție am fost doar voluntar. Dar, am primit undă verde pentru a alerga în al doilea an. Am contribuit ca voluntar în prima zi chiar cu o parte din distribuția numerelor și a pachetelor de concurs personalizate după solicitări.

Timpul se scurge, zboară când ai activitate. Ora târzie, aproape de miezul nopții, ne-a adus spre cazare. Vis-a-vis de sala de sport am fost găzduiți în primul an. Erau camere pentru pici, la mansardă. Probabil folosite pentru tabără la munte. Nu sunt eu uriaș, dar tot aveam impresia că am dat buzna peste una din camerele piticilor. Poate Albă ca Zăpada cutreiera munții la ultra cu piticii.

alergaceala.ro

A doua zi, eram desemnat pe traseu. Atunci, ambele probe, cea de semi și cea de maraton porniseră în același timp, astfel că, pe la kilometrul trei, la bifurcație, direcționam alergătorii... maraton la dreapta... semi înainte. Apoi, am luat-o la pas spre start pentru a contribui la zona de hidratare sau cea de înmânare a medaliilor pentru cei care terminau probele de fugă.

Duminica, a treia zi de spectacol, era a celor mici, gata să se dueleze în pași sprinteni. Era nevoie de noi. Aerul rece matinal și o cafeluță savurată la pas spre sala de sport de la cazare ne reîncărca bateriile cu bună dispoziție. Am ajutat la înscrieri, apoi, am medaliat o parte din micuții după fuga lor sprintenă. Diploma de voluntar, stă mărturie și azi pentru prima filă de poveste Ciucaş X3.

alergaceala.ro

Zona de start mereu este antrenantă. De asta este și preferata mea, a noastră. Avem ocazia să (re)vedem prieteni vechi și noi, să prindem zâmbete, emoții, sub lentilă, să povestim vrute și nevrute. Anul ce a urmat... am dus la dublu povestea. Mi-am adus contribuția înaintea alergărilor și după ele ca (și) voluntar. Dar am pus papucii de fugă spre start și alergăcios.

Doar că... inspirat, am ales pentru fuga pașilor maratonul. E(ra) mai ușor de parcurs decât proba tehnică sprintenă de semi. Mai ales dacă nu (te) țin bine balamalele. Și chiar dacă am parcurs o distanță aproape dublă, deja după primii trei kilometri începea coborârea și implicit porțiuni tocmai bune de dat drumul sprinten la vale, pe poteci variate, bine marcate.

alergaceala.ro

Evident, punctele de alimentare erau bine încărcate cu bunătăți. Parcă prea puse ca un miraj, să te ademenească. Să pierzi din energie. Să nu (mai) pleci mai departe prea curând. Urmează pași cu poteci ce duc prin canioane, săpate de ape prin nisip și rocă. Apoi sus, pe altele de pământ, tot mai sus. Susținut spre cabană. Acolo, inevitabil, ești prins în ghearele ispitei, cu alt ospăț oficial.

Te alimentezi cu provizii. Mai schimbi un zâmbet. Poate un selfie. Hai... turează motoarele, dacă mai poți. Dă-i bice pe cărări, spre cer, spre vârful Ciucaș. Sus, la punctul de control, primești tradiționalul elastic roz al probei de maraton și te bucuri de piesaj. Ia o mică pauză. Respiră. Imortalizează momentul. Mereu e vânt acolo, așa că... să înceapă coborârea, ocolind stâncile ascuțite spre cabană.


Ultima provocare o ai inevitabil, pe coborâre. Drumul ce urcă spre cabană este format din dale de beton. Înclinația e mare. Porțiunea asta e ucigătoare. Dacă o parcurgi isteț, poți alerga lejer până la finiș. Sau poți încinge genunchii, mușchii și până jos, intri pe avarii. Undeva la șase ore juma am savurat maratonul. Chiar de două ori. Inevitabil. Semi? Poate la anu'.

Iata de ce. Contribuția mea ca voluntar în anul anterior mi-a adus printre altele o participare la ediția a noua, cea din 2018. Inițial mă înscrisesem la maraton. Apoi, m-am trecut la semi. Dar la fața locului, eram tot la maraton validat. Așa că m-a bucurat de dubla pe traseu, cu vreo jumătate de oră mai sprinten, așa pentru statistici. Apoi, m-am mobilizat pentru activități de voluntariat la finiș.

alergaceala.ro

Anul acesta, regulile jocului au fost schimbate între timp. Deoarece anul trecut, o mare parte din voluntari nu erau disponibili în ziua cursei, pe la jumătatea lunii iunie s-a decis că pot fi voluntari doar cei care nu sunt înscriși la una din probele de concurs. Eu, eram înscris pe lista de voluntari, dar și printre primi la semi. Și aveam în plan să îl cuceresc, să-l duc la finiș, să scap de o grijă.

Plus că... era aliniată o nouă provocare la orizont. Seara, avea loc un cros necompetitiv, sincronizat cu prima mea cursă nocturnă, pe munte, prin pădure. Mai urmează experiențe ultra și cu siguranță mă va prinde noaptea. Așa că... am vrut să văd cum e. Mulțumită fetelor, am primit o derogare și am putut alerga. Dar am scris ca voluntar o nouă filă de poveste la ediția a zecea, aniversară, din acest an.

alergaceala.ro

Asemeni ultimelor experiențe montane, am pregătit și de data asta, porția de muzică, ritmată, gata de sincron cu pașii de fugă. Asta îmi dă energie, cel puțin la pornire. După primii pași, cu zâmbete la camerele fotografilor, dau drumul la muzică, ascultată într-o cască, pentru a fi conectat la traseu și pentru savura în siguranță și natura.

Era aliniată în playlist YekeYeke, una din creațiile urbane cu influențe orientale, semnate Mory Kante, ce-i drept remixată acu' vreo trei ani. Sunt ritmuri bune și nebune, de dat cheie și pornit pe munte, de încălzit pașii de fugă. Muzica poate da energie, ritm, atunci când ai o urcare susținută. Sau îți poate extinde aripile în zbor, pe coborâre. Sună bine de tot, nu?


Am estimat undeva la trei ore că duc la capăt cei 21 de kilometri. M-am încadrat în timpul estimat cu tot cu pauzele de fotografii și delicii înfulecate la punctele generoase de hidratare. La ultimul însă, două bombonele colorate au picat prost. Pe ultima urcare am agățat probabil o rădăcină cu stângul. M-am rostogolit mai ceva ca la fotbal, amortizând oarecum căderea. O alegere inspirată.

Juliturile sunt martore. Am fost la câțiva milimetri între o accidentare serioasă la genunchi și una superficială. Adrenalina a lucrat bine. M-am ridicat, la prima vedere nu curgea sânge. Deci... pe cai, înainte. Undeva cu patru minute, peste cele trei ore promise, am trecut linia de finiș în statistici. Am primit medalia. Câteva zeci de minute le-am investit pentru stretching, hidratare și recuperare. Apoi, am revenit la voluntariat.

alergaceala.ro

Activități erau destule. Iar pepenii... delicioooși. Validam zonele h12 de pe brățări ale pastelor servite, apoi îndrumam alergăcioșii către înspumata bere blondă artizanală Zăganu, captivă deseori în valuri, la coadă. Sau acordam medalii celor de la maraton ce încheiau statisticile. Eram acolo, pentru oricare avea nevoie de o informație... sau un kil... de net, pentru cunoscători.

Totuși e adevărat? E traseul de semimaraton mai solicitant ca maratonul? Da. Susțin ideea. E mai tehnic. Ai nevoie de picioare bine antrenate. Chiar dacă nu urci pe vârf de la cabană. Dar poate fi finalizat generos și la pas sprinten în cele șapte ore alocate limită. Eu, m-am bucurat evident de peisaje. Sus, la înălțime, am prins panorama în câteva zeci de secunde. Moment bun de respiro la înălțime.


Cursa de noapte a început în timp ce încă avea loc premierea la semi și maraton. Cam nasol pentru cei înscriși la tombolă. Dar asta e. Am primit o bentiță personalizată și o floricică luminoasă. Cursa de noapte era necompetitivă, pentru a încuraja pe cei de la ultramaraton către finiș. Traseul îl știam, era exact pe partea de coborare dintre ultimul punct de hidratare și linia de finiș.

Doar că în sens invers, ultimii doi kilometri au adunat mai bine de 300 metri diferență de nivel. Senzația pe care o ai atunci când ești în pădure și ai în câmpul vizual doar ce îți luminează frontala te bagă inevitabil în priză. Sau încerci să nu te lași cuprins de frică. Auzi foșnete, dar încerci să le ignori. Încerci să îți ții calmul și să te concentrezi și pe unde calci. Șansele de accidentare sunt mult mai mari acum.

alergaceala.ro

Am pornit destul de tare, printre primii. Înainte de a termina asfaltul eram trei, în fruntea plutonului, dar cei din față deja prindeau avans alergând totuși împreună. Pe urcare, aproape de capăt, dăm de o bandă de marcaj care ne scotea de pe rută. De fapt, îi ținea pe cei care veneau spre finiș. Ajungem toți trei sub arcada ultimului punct de hidratare. Facem câteva fotografii și pornim înapoi, la vale.

la întoarcere mă mențin al doilea, încerc să țin ritmul celui din față. La fel și cel din spate, care mă pierde totuși ușor, ușor. Mă întâlnesc cu ceilalți care veneau spre punctul de întoarcere. Salut și dau bice mai departe. Fuga asta merge unsă. Nu știu dacă e de la Torrent-ul împrumutat de la stand sau de la adrenalina prinsă în alergare noaptea.

alergaceala.ro

Dar a mers totul bine, m-am bucurat de aderență pe coborâre, de viteză și termin surprinzător cei zece kilometri al doilea, cu aproape patru minute peste o oră. Estimam o oră și două zeci. Dar a mers alergarea asta ca unsă. Primii trei am primit simbolic medalii de ultra. A fost un test interesant. Îmi place. Mai alergăm noaptea, la nevoie, la frontală.

După cursă ne alăturăm concertului Shukar. O porție rece de Zăganu, ne este parteneră la câteva dansuri înghețate în miez de noapte. Duminică dimineață, ajutăm cum putem la înscrierea prichindeilor. Startul lor se amână cu jumătate de oră. Iau doi voluntari cu mine să pregătim pe brațe medaliile pentru pici.

alergaceala.ro
alergaceala.ro

Încep cursele lor. Prichindeii sunt foarte competitivi. Încercăm să ținem pasul. După prânz activitățile din acest an se încheie cu picnicul tradițional La Rosa. Rămân în urmă experienţe frumoase şi prieteni vechi şi noi pe care i-am revăzut, pur și simplu, cu emoții. Am scris o nouă filă din poveste la a zecea ediție.

Mai presus de statistici și clasamente, albumul foto personal al ediţiei din 2017 îl poţi (re)vedea aici. Albumul foto personal al ediţiei din 2018 este disponibil aici. Mulțumesc pentru colecția de zâmbete a ediției 2019 prinse sub lentilă la selfieee diponibilă pentru vizualizare (şi) aici. Să ne revedem sănătoși și voioși pentru următoarele experiențe, fie că sunt aliniați la start sau nu, pașii de alergăceală.


#ciucas #ciucasx3 #ciucasx4 #scriempovestea #cheia #keya #voluntarinsport #shareyourhappiness #bethere #morethanyouknow #alergaceala

alergaceala.ro
Copyright (c) 1999-2019 enJoy - Toate drepturile rezervate.
...enJoy stats! | 1.71.91012