alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro - Experiența mea de zece la Maratonul Transfrontalier Via Pontica

alergaceala.ro
alergaceala.ro
următoarele evenimente 🏃 personale confirmate: alergaceala.roalergaceala.ro

2019.10.19 🏃alergaceala.ro  Cappadocia Ultra / CMT 63K2030+alergaceala.ro
2019.10.26 🏃alergaceala.ro  VIN' la Alergat / 12K Demisec
2019.11.03 🏃alergaceala.ro  Istanbul Marathon / 15K200+
2019.11.10 🏃alergaceala.ro  Athens Authentic Marathon / 42K300+
2019.11.17 🏃alergaceala.ro  adidas CityRun FulHam / 10K
2020.08.27 🏃alergaceala.ro  UTMB Orsières/Chamonix / OCC 56K3500+
alergaceala.ro
experiența personală ca 🏃 pace(make)r:
alergaceala.ro
2016 🏃alergaceala.ro  1h50/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2016 🏃alergaceala.ro  4h15/42K / Bucharest International Marathon
2017 🏃alergaceala.ro  2h00/21K / Mezza Maratona di Treviso, Italia
2017 🏃alergaceala.ro  1h45/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2017 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / Brasov International Marathon
2017 🏃alergaceala.ro  1h45/21K / Bucharest International Marathon
2017 🏃alergaceala.ro  4h00/42K / Maratona di Venezia, Italia
2018 🏃alergaceala.ro  4h00/42K / Gran Canaria Maraton, Spania
2018 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2018 🏃alergaceala.ro  3h45/42K / Bucharest International Marathon
2018 🏃alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon Cluj
2019 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2019 🏃alergaceala.ro  3h45/42K / Chisinau International Marathon
2019 🏃alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon Cluj
2019 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / Bucharest International Marathon alergaceala.ro
alergaceala.ro
recorduri 🏃 personale oficiale:
alergaceala.ro
alergaceala.ro5K / 2018.07.08 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro20'34"/ Betano 5K Night Run
10K / 2019.04.07 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro41'45"/ Uniqa 10K Bucharest
21K / 2018.05.20 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro1h30'38"/ Semimaratonul Târgoviște
21K / 2019.03.17 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro1h35'37"/ Athens Half-Marathon
42K / 2017.12.01 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro 3h35'00"/ Maratonul 1 Decembrie
42K / 2018.11.10 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro 3h37'11"/ Istanbul 40th Marathon

Alergaceala APK Download
alergaceala.ro

susţinut în 🏃 pași de alergare:

BodyShape Transformation Gym adidas Runners Bucharest Kalenji ...by Decathlon
RoHost ...servicii de găzduire și domenii web EuroStarGaz Silvian Nectar BIO-TECH

monitorizat prin GPS în 🏃 pași de alergare:

Ionut Petcu - alerg cu Garmin VivoActive HR

citesc și recomand:

Cabral Ibaka - cabral.ro - Zâmbește, lume! ;) Zâmbet şi Sănătate Andreea Pavel - Sports, health, lifestyle Adrenallina.ro FishEye Studio - Grafica, web design si fotografie

statistici personale în 🏃 pași de alergare:

rezultate Ionut Petcu - profil ITRA Ionut Petcu ...profil Strava Ionut Petcu ...profil Garmin Ionut Petcu ...profil Runtastic Ionut Petcu ...profil Endomondo Ionut Petcu ...profil Runkeeper Ionut Petcu - profil rezultate 42km.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
Translate
alergaceala.ro

Experiența mea de zece la Maratonul Transfrontalier Via Pontica

alergaceala.ro

01.09.2019
Mdaaa, gata, s-a dus vara. Ne-am adunat prin vecini, câțiva români, mai mulți bulgari, să ne bucurăm de briza mării, de primele raze de soare, la a patra ediție a Maratonului Transfrontalier Via Pontica, ce unește în pași de fugă două teritorii, alergate, fără frontiere.

alergaceala.ro

Personal, am acceptat provocarea de a profita din nou de anduranța maratonului, pe poteci cu nisip afânat, pe porțiuni cu pământ, asfalt, pe coastă, alintați de valuri înspumate și pescăruși voioși, pe o vreme încinsă de un soare vesel, care ne-a lăsat sprinten fără energie.

Aveam în plan ca şi anul trecut, un weekend la malul mării. Aşa că venisem cu o seară înainte destul de devreme la start. Campasem înainte de apus, vremea se anunţa frumoasă, chiar dacă un vânt nervos, încerca să îşi arate supremaţia. La apus, după ridicat de kituri, ne-am bucurat de paste și povești, alături de prieteni vechi și noi.

alergaceala.ro

Erau emoții. Pentru unii chiar prima alergare prin vecini. Pentru alții, chiar primul maraton, ales inspirat la malul mării, chiar dacă aventura de la orizont, nu era una chiar accesibilă. Aveai diverse suprafeţe de joc, cu o diferenţă de nivel, ceva vânt lateral, un soare ucigător şi o limită de șase ore, stabilită în regulamente, pentru statistici.

Startul a fost matinal. La câteva minute după ce abia zărisem un soare roșu, somnoros, ce lumina un cer albastru curat ca lachima. Noi, maratoniştii eram linia întâi la start. Am plecat printre primii, chiar am sprintat prima sută de metri. Era şi porţiunea destul de netedă, tocmai bună de prins un mic avans, înainte de dunele de nisip fin, ce le ştiam că urmau să apară în cale.

alergaceala.ro
alergaceala.ro

Senzația pe care o poți experimenta atunci când conduci plutonul de alergători o trăisem anterior la maratonul de la Tryavna Ultra, povestit aici. Ştiam că nu va fi uşor... mai alergasem acest traseu. Doar că, această ediţie a adus cu ea mici schimbări. Toate în avantajul nostru. Unele pe partea bulgară, altele pe cea română. Să fie petrecere matinală, nu?

După primii pași, cu zâmbete la camerele fotografilor, dau drumul la muzică, ascultată într-o cască, pentru a fi conectat la traseu și pentru savura în siguranță și natura, cu marea agitată, înspumată. Era aliniată în playlist Insomnia, una din creațiile urbane celebre Faithless, remixată select acu' vreo patru ani. Sunt ritmuri bune și nebune, de pornit, de încălzit paşii sprinteni.


După vreo trei kilometri de alergat sprinten prinzând avans cu primul pluton, am dat de zona cu micile dune de nisip fin. Ştiam de ele. Mai ales că le vom resimţi cel mai mult la întoarcere. Marcajul a fost bun. Am trecut de toată porţiunea mărginită de lac şi mare şi ajungem rapid de partea împădurită, asortată cu corturi și rulote de camping.

Ajunși în linie dreaptă de la țărm spre drumul asfaltat, ne bucurăm de mai bine de un kilometru la umbră. Totuși nu am mai alergat aşa mult pe asfalt. Asta a fost un avantaj, mai ales pe partea bulgară, unde eram prăfuiţi sau afumaţi cu noxe de la maşinile ce tranzitau graniţa.

alergaceala.ro

Alături de drumul asfaltat, pe câmp era amenajată o cale marcată, destul de lată, din pământ, nivelată și acoperită pe alocuri cu paie. Ne-a fost mult mai uşor de tranzitat zona ajungând direct la linia de hotar. Pe partea română am alergat de data asta spre țărm pe fâșia de siguranță dintre cele două state. O briză rece adia dinspre mare. Știam că ne va fi utilă la întoarcere. Sau nu prea.

Dacă pe partea bulgară totul era cât se poate de sălbatic, pe partea română, am savurat doar sutele de metri alergate pe stânci, cu valurile înspumate ale mării. Calea urma apoi fie printre zeci de rulote şi vamaioţi amorţiţi, ori pe alei betonate pe plajă... acolo... dincolo. Câteva cluburi încă rulau în boxe ceva zgomot ritmat... să-i ţină treji pe petrecăreţii de weekend.

alergaceala.ro

O parte se bucurau pe plajă de primele raze de soare cu aerosoli. Aglomeraţie sau nu... de data asta autorităţile române nu au mai dat undă verde pentru startul din faţa primăriei 2 Mai. Astfel că... toată distracţia s-a mutat aproape de plajă. Mai era puţin şi dau de cei din faţă. Făcuseră cale întoarsă la punctul de control, românii erau în frunte. Nu aveau avans mare, să fi fost vreo zece minute.

În câteva minute năvălesc alergătorii de la semi, mutaţi şi ei pe partea de stâncă ce o alergau doar cei de la maraton. Mi-a plăcut asta. Îmi lipsise pe traseul de semimaraton alergat la cele două ediții anterioare. Doi fotografi erau acolo să ne prindă sub lentilă. Trecusem jumătatea de maraton în aproape o sută de minute. Încă mă păstram în primii zece.

alergaceala.ro

Salut fetele din punctul de hidratare. Gust din pepene, mai înfulec câte ceva dulce. Reîncarc flaskurile şi fac cale întoarsă spre vecini. Deşi era abia trecut de ora opt, soarele arzător începea să ne cucerească din resurse. Dacă dimineață era ceva briză, acum nu o mai simțeam deloc. Aveam destule lichide la mine. Dar, trebuiau gestionate inteligent.

Depășesc. Tot mai mulți de la semi. Unul parcă de la maraton reușește să mă depășească înainte de graniță. Altul m-a mai depășit cu vreo şase kilometri înainte de final. Partea dinspre mal spre graniță, în zona de siguranță a frontierei a venit. Doar că vântul își schimbase direcția. Deși l-am primit tot din față, deși ne-a opus rezistență la înaintare, a venit ca o oază de reîmprospătare pentru kilometrul alergat până la asfalt.

alergaceala.ro
alergaceala.ro

Mai era unul de alergat până la porțiunea cu umbră de pe partea bulgară ce dădea spre malul mării. Deja opream la toate punctele de hidratare pentru realimentare. Jumătate de pahar de apă îl vărsam pe față, lăsând șiroare să se ducă libere pe tricou. Degeaba, într-un kilometru eram uscat pe măsură ce înaintau sprinteni pașii de alergare. Mă uit în spate. În raza vizuală nu era nimeni.

În față, cel care mă depășise avea deja un avans considerabil. Eram "în cărţi". Trebuia doar să mă bucur de ultimii kilometri, cu un nisip afânat la pace de şase. Ţinta era să termin sub patru ore. Fără avarii, fără să mă resimt, chiar dacă tocmai ce alergam încă un maraton. Statisticile confirmau reuşita chiar şi cu frânele trase. Dispare necesitatea de a mai forța... ci doar de a menține poziția în statistici.


Colegi români mă întâmpină pe ultimii zeci de metri. Port tricolorul cu mândrie în bătaia vântului şi trec linia de finiş printre primii. Mă las premiat cu medalia de finisher, din argilă, un pescăruș turnat, ce ne reamintește de anduranța de la malul mării, fără frontiere. M-am bucurat de o experiență frumoasă, cu un maraton alergat la malul mării, în prima zi de toamnă.

România câștigă pentru prima oară maratonul. Mulţumim Ziua de Constanţa pentru articol. Dar şi vecinilor bulgari pentru ale lor. După trei episoade adjudecate de vecinii bulgari, de data asta e rândul nostru. Am avut pe podium alergători la toate probele, la ei acasă, tricolorul fiind la înălțime. Personal, închei maratonul în primii zece la open, sub patru ore de fugă, pe un traseu bine marcat, la mal de mare, spectaculos.

alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro

Mulțumesc voluntarilor care m-au susținut în organizare pe partea română, mulțumesc celor de pe partea vecină, concurenților, susținătorilor, organizatorilor și a celor implicați pentru buna desfășurare a evenimentului. Rămân în urmă multe zâmbete, amintiri frumoase prinse sub lentile și dorința de a reveni, pentru a ne bucura și cu alte ocazii de sesiuni de fugă prin vecini.


#morethanyouknow #viapontica #viapontica2019 #pasulverde #greenfoot #runbulgaria #runbg #inspireothers #bethere #mareaneagra #blacksea #farafrontiere #shareyourhappiness #alergaceala

alergaceala.ro
Copyright (c) 1999-2019 enJoy - Toate drepturile rezervate.
...enJoy stats! | 1.71.91012